Over Hugo

Over mezelf

Bij het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke groei kan ik putten uit de bagage van de mens én de professional die ik ben geworden in dit leven.

Professioneel
Jarenlang werkte ik in het natuurbeheer als boswachter, een groot deel daarvan in een leidinggevende rol. Daardoor maakte ik kennis met alle ins en outs van het leidinggeven: mensen meekrijgen, m’n plek innemen, werken met een veelheid van mensen, belangen en behoeften en mensen verbinden met elkaar en met een gemeenschappelijk doel. Een rijke leerschool, waarin ik het talent ontwikkelde om met natuurlijke processen concrete doelen te realiseren. Die ervaring komt me nog dagelijks van pas, bij de begeleiding van mensen die persoonlijke groei in een zakelijke context willen verwezenlijken.

Met het groeien van mijn ervaring, groeide het verlangen om daarmee van betekenis te zijn voor anderen. Daarom volgde ik de opleiding coaching voor professionals aan de School voor Coaching, om als gecertificeerd Stir-coach op een vakkundige wijze mensen te kunnen begeleiden. Vanuit mijn praktijk aan huis, als consultant en als gast trainer bij Trainingsinstituut De Baak help ik professionals te groeien.

Persoonlijk
Als mens ben ik te omschrijven als een natuurmens in hart en nieren. De puurheid en rust van de natuur, waarin ik ben opgegroeid en nog steeds leef, breng ik mee in de ontmoeting met mensen.

In mijn bedrijf SpitzenWoodwork geef ik door houtbewerking bomen een tweede leven. Ik geniet ervan het authentieke karakter van het geleefde hout zichtbaar te maken in gebruiksvoorwerpen. Zo krijgen bomen een leven ná het bos.
Voor mij is dat prachtige symboliek, die mijn werken met mensen weergeeft: mensen helpen een leven ná het bos te vinden. Een leven van authenticiteit, nieuwe keuzes en ongedachte mogelijkheden.

Ik weet als mens ook hoe het is om persoonlijk te groeien. In de moeilijke momenten van mijn leven, toen ik opgebrand was van het realiseren van hoogstaande idealen, ontstond die groei. Door terug te gaan naar de natuur en door wijze mensen die mij spiegelden, ging ik terug naar mezelf. Zo ontdekte ik de kracht en het belang van puur groeien en leerde ik weer toegewijd zijn aan mezelf, mijn familie en mijn persoonlijke verlangens.

Wat ik geleerd heb, inspireert me dagelijks om mensen te begeleiden bij hun groei.
Ik nodig je graag uit om kennis te maken. Zullen we een afspraak maken?